Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.
SDGF Julkalender 2023 lucka 3

SDGF Julkalender 2023 lucka 3

Fredrik Wihlborg

|

3 december 2023

|

Följ förbundets julkalender för nyheter, regeländringar, information och tävlingsplatser för 2024. En nyhet varje dag hela vägen fram till jul.

Nu under första advent startar vi sökandet efter "årets..."!

Vi behöver er hjälp att nominera vilka spelare, ledare, klubbikoner som ni tycker ska få förbundets "årets..."-utmärkelser för 2023.
Vi stänger nomineringen söndag 21/1.
Information om respektive utmärkelse finns nedan. Tänk på att det är en "Årets..." så det vi vill ha är förslag på är personer som har utmärkt sig under säsongen 2023.

*Årets stjärnskott - tjej/dam*
Vilken spelare har tagit nästa steg i sin utveckling. Det kan vara en junior som satt seniorerna på plats. Eller en seniorspelare som tagit ett stort kliv i sin utveckling under året. Priset kan gå till kvinnliga svenska spelare. Årets stjärnskott kan man endast vinna en gång. Man behöver inte vara bäst i sin klass för att vinna, utan det är utvecklingskurvan vi tittar extra noga på. Extra tyngd läggs vid juniorer som utmärkts sig lite extra men tveka inte att nominera även en senior.

*Årets stjärnskott - kille/herr*
Vilken spelare har tagit nästa steg i sin utveckling. Det kan vara en junior som satt seniorerna på plats. Eller en seniorspelare som tagit ett stort kliv i sin utveckling under året. Priset kan gå till manliga spelare. Årets stjärnskott kan man endast vinna en gång. Man behöver inte vara bäst i sin klass för att vinna, utan det är utvecklingskurvan vi tittar extra noga på. Extra tyngd läggs vid juniorer som utmärkts sig lite extra men tveka inte att nominera även en senior.

*Årets eldsjäl*
Finns det en ledare i din klubb som axlar ett extra stort ansvar? Finns det nån som på egen hand byggt upp en bana, klubb? Kanske någon som fått svensk discgolf att växa lokalt, regionalt eller nationellt. Vem tycker du är årets eldsjäl inom svensk discgolf? Vem har satt sin stad, klubb eller svensk discgolf på kartan?
Priset kan gå till både manliga och kvinnliga eldsjälar.
Årets eldsjäl kan man endast vinna en gång. Årets eldsjäl är förbundets pris för att lyfta fram de ideella krafterna i föreningarna, därför kan inga kommersiella aktörer vinna detta pris.

Personer som sitter i Svenska Discgolfförbundets styrelse kan inte bli nominerade till Årets Eldsjäl under den perioden dom sitter i styrelsen.

*Årets spelare - FPO*
Vilken spelare har stuckit ut under året i klassen FPO, vem har i dina ögon varit bäst eller gjort nåt ut över det vanliga för att promota sporten? För att vinna ska man vara en bra ambassadör för sig själv, förbundet och svensk discgolf, något vi lägger extra stor vikt vid.
Spelare som tidigare fått utmärkelsen KAN nomineras och vinna igen.

*Årets spelare - MPO*
Vilken spelare har stuckit ut under året i klassen MPO, vem har i dina ögon varit bäst eller gjort nåt ut över det vanliga för att promota sporten? För att vinna ska man vara en bra ambassadör för sig själv, förbundet och svensk discgolf, något vi lägger extra stor vikt vid.
Spelare som tidigare fått utmärkelsen KAN nomineras och vinna igen.

Lämna era nomineringar i kommentarsfältet på Facebook eller Instagram under inlägget (vi tar ej emot nomineringar via mail eller DM). När vi stänger för nomineringar kommer Svenska Discgolfförbundets styrelse besluta vilka som får utmärkelserna. Nomineringarna hjälper oss med urvalet och hitta spelare/eldsjälar men det är styrelsen som agerar jury och avgör vem eller vilka som får utmärkelsen. Även styrelsen kan nominera egna förslag. I de fall det finns risk för jäv får inte styrelsemedlemmen vara delaktig i beslut och diskussion. Exempel på såna situationer kan vara klubb- eller teamkamrater, släkt, förhållande eller nära vänner.

Tidigare vinnare hittar ni här->

Lag-SM Kval 2024

25 May, 2024

SDGNT #1 Linköping igång!

18 May, 2024

Nya instruktörer från Ale och Västerås redo att lära dig Discgolf!

10 May, 2024