Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.
Utbildningar

Instruktörsutbildningar

Vill du engagera dig mer i vår sport och hjälpa fler att upptäcka hur fantastiskt det är med Discgolf. Då ska du utbilda dig till Certifierad Discgolfinstruktör hos Svenska Discgolfförbundet. Under 2024 så kommer vi att ha 3 stycken  Steg-1 utbildningar och en Steg-2.

STEG-1
Detta är en utbildning som ger dig kunskap och verktyg för att starta igång en träningsverksamhet i er förening. I utbildningen som är under 2 dagar så lär du dig grepp, kast, teknik, mentala övningar och vad du bör tänka på när du håller i träningar för barn och ungdomar.

Utbildningen är kostnadsfri för de föreningar som idag bedriver träningsverksamhet riktad mot barn och unga eller om föreningen har en målsättning att starta igång en verksamhet inom ett år. Max 4 personer per förening kan anmälas. Om inte utbildningstillfället blir fullt kan föreningen få tillfälle att anmäla fler personer. Vid stort intresse kan vi begränsa antal per förening ytterligare för att få en bra spridning av föreningar vid varje utbildningstillfälle.

I mån av plats kan man gå utbildningen utan målsättning för att starta igång en träningsverksamhet. Kostnaden per utbildningstillfälle är då 1495:- för två dagar.

STEG-2
I september 2024 planerar vi att ha vår första Steg-2 utbildning. Denna utbildningen över 2 dagar och är likt Steg-1 kostnadsfri. Föreningar kan endast anmäla deltagare som tidigare gått Steg-1 och som är inblandade i föreningens träningsverksamhet.

Steg-2 kommer att innehålla bla. följande delar:
– Kort repetition Steg-1
– Säsongsplanering av ett träningsupplägg
– Fördjupning inom muskler och skador
– Fler övningar att använda i er träningsverksamhet
– Hur talar man framför en grupp som instruktör
– Introduktion av hjälpmedel som hur du kan ta hjälp av en kamera vid träning

Det kommer också ges utrymme att dela med sig av erfarenheter från träningar och hur man gjort när ni lärt ut i er förening. 

ANMÄLAN
Anmälan görs via formulär på hemsidan. Då vi har en begränsning på deltagande från varje förening är det viktigt att man gjort en avstämning med sin förening innan man anmäler sig. Vid sen avbokning utan giltigt skäl debiteras föreningen 1495:- per avhopp.

BEKRÄFTELSE & MER INFORMATION EFTER ANMÄLAN
Bekräftelse på anmälan kommer per mail. Även mer information om tider, plats mm. kommer närmare utbildningstillfället via mail. Tänk på att först kolla i skräppostmappen om ni saknar mail.

BETALNING
För föreningar med redan aktiv eller målsättning att inom ett år starta igång träningsverksamhet för barn och juniorer är utbildningen gratis. För övriga i mån av plats kostar utbildningen 1495:- som faktureras några dagar innan utbildningen.
 


Utbildningar 2024:

Ale 20-21 april – Steg 1
Västerås 4-5 maj – Steg 1
Storebro 17-18 augusti – Steg 1

– Plats kommer – XX-XX September – Steg 2

Discgolfinstruktör Steg-1 – Storebro

Datum: 17 Aug -
18 Aug, 2024
Plats: Storebro