Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.
Vilka är tävlingsgruppen? – #Nyhetsbrev 6 – Tema tävling

Vilka är tävlingsgruppen? – #Nyhetsbrev 6 – Tema tävling

Då var vi redan på nyhetsbrev 6. Och i detta kommer vi kanske inte avhandla så mycket nyheter utan mer informera lite vad som gäller kring de svenska förbundstävlingarna.
Vi kommer ta upp rökning, kläder och så vilka som är tävlingsgruppen och vad tävlingsgruppen är.

Vad gäller för rökning på Svenska Förbundstävlingar?

Med många nya spelare så dyker frågan oftare upp om det är okej att röka på en discgolftävling och vad som gäller för tobak överlag. För alla tävlingar som har en juniorklass gäller regel 3.03 Player Misconduct och sektion G i PDGAs tävlingsbestämmelser.
I Sverige gäller den regeln även för förbundstävlingarna SM, Par-SM, Lag-SM, NT och DM.

För övriga tävlingar som inte har en juniorklass i sverige, kontakta tävlingens TD för besked om vad som gäller.

Dresscode – Får man gå klädd hur som helst på tävlingar?

För alla svenska förbundstävlingar gäller regel 3.04 Dess code.
När det kommer till våra lagtävlingar gäller att alla i laget har likadana tröjor (undantag jackor, tjockare och tröjor vid kallt väder). Just när det kommer till lag-tävlingarna kommer tävlingsgruppen till 2022 specificera mer i detalj vad som gäller för lagkläder.

Vilka kläder man väljer att tävla i är för förbundet just nu en viktig fråga. Sporten är i en fas där många ögon riktar sig mot oss och vi själva önskar mer mediautrymme för att kunna locka till oss partners/sponsorer. PDGA’s klädregel innefattar inte allt och vad som är snyggt och kan anses professionellt är ju såklart väldigt individuellt. Men vi som förbund vädjar till alla som väljer att tävla på någon av våra tävlingar att tänka på vad man tar på sig både under tävlingen men också på uppvärming och prisutdelningen. Vi kämpar alla för att få sporten att ta ännu ett steg och vi behöver här ha er tävlandes hjälp för att skicka rätt signaler till de som inte själva utövar sporten. Detta gällar inte bara eliten utan alla som är med på tävlingen. Både spelare och funktionärer har ett gemensamt ansvar för att visa upp vår sport på bästa sätt.
Under flera av förbundstävlingarna kommer det fotas och filmas i år för att skapa material som ska användas i marknadsföring mot eventuella framtida partners/sponsorer och här är en viktig del i hur slutprodukten blir och hur vi visar upp discgolfen just vilka kläder spelarna väljer att spela i. Tack för att ni förstår och bidrar!

Vilka är tävlingsgruppen?

Tävlingsgruppen har på uppdrag av Svenska Discgolfförbundets styrelse allt ansvar kring alla förbundstävlingar. Det är tävlingsgruppen som varje år jagar rätt på arrangörer, skapar spelscheman, sätter regler och hanterar frågor som dyker upp.

Vilka bestämmer över tävlingarna, styrelsen eller tävlingsgruppen?
Svenska Discgolfförbundets styrelse är den som har det yttersta ansvaret juridiskt kring alla beslut och är också beslutande i större ekonomiska tävlingsfrågor eller andra frågor av större karaktär som tex frågor om spel eller inte under corona. Men i övrigt så är tävlingsgruppen helt självbestämmande.
Arbetet övervakas av styrelsen men man går aldrig in och ändrar på beslut tagna av tävlingsgruppen. Styrelsen kan ge tävlingsgruppen uppdrag om det finns ett område som man från styrelsen eller årsmötet vill att tävlingsgruppen lägger extra fokus och tid på.
Två styrelsemedlemmar sitter i tävlingsgruppen för att bilda en naturlig länk mellan styrelse och tävlingsgrupp. Styrelsen står bakom och stöttar alla beslut som tävlingsgruppen fattar.

Hur blir man medlem i tävlingsgruppen?
Tävlingsgruppens medlemmar har fått sitt uppdrag av styrelsen. Kravet för att få vara med är att man har ett intresse för tävlingsverksamheten, visat sitt intresse och är villig att lägga ner rätt många obetalada timmar per säsong, främst via digitala möten och diskussioner.
Målsättningen är att tävlingsgruppen ska kunna jobba långsiktigt och därför byts inte medlammarna ut varje år. Men då livet ibland kommer mellan så sker det naturligt byten av personer i gruppen då och då.

Hur tas beslut och hur jobbar gruppen?
Tävlingsgruppen har ingen ordförande utan arbetet drivs framåt tillsammans i gruppen, dock är det olika personer som kliver fram lite extra beroende på eget intresse inom tävlingsverksamheten. Besluten fattas löpande och gemensamt i en messangerchat, i tävlingsgruppens facebookgrupp eller vid möten. Besluten kommuniceras sen beroende av fråga via lämpliga kanaler så som hemsidan, facebook (eller i framtiden dessa nyhetsbrev).

Vi vågar lova att just tävlingsgruppen är den gruppen som är mest aktiv inom förbundet och det i stort dagligen är nån fråga som avhandlas eller diskuteras kring.

Nuvarande medlemmar i tävlingsgruppen

Jonas Hangvar – Spelat sedan 2001
Klubb: Linköping Discgolf
Brinner lite extra för… att tillgängliggöra sporten för juniorer och damer.

Linda Emanuelsson (styrelsemedlem) – Spelat sedan 2010
Klubb: FK 360
Brinner lite extra för… Lag-SM FPO (damer)

Pontus Welin (styrelsemedlem) – Spelat sedan 2007
Klubb: Westervik Discgolf
Brinner lite extra för… Lag-SM format/regler

Daniel Skymberg -Spelat sedan 1991
Klubb: Åkersberga FK
Brinner lite extra för… att medverka till att våra nationella tävlingar håller hög nivå och utvecklas i rätt riktning för att bli så professionell som möjligt.

Peter Bygde – Spelat sedan 80-talet
Klubb: Stockholm DGC
Brinner lite extra för… informationsfrågor

Anders Pantzer – Spelat sedan 2003
Klubb: Järva DGC
Brinner lite extra för… ständig utveckling av våra nationella tävlingar

Stefan Swärd – Spelat sedan 80-talet
Klubb: Westervik Discgolf
Brinner lite extra för… den svenska tävlingsscenen på Nationell nivå.

Nicke Nyman – Spelat sedan 2001 till 2009 med en nystart 2017
Klubb: Umeå Discgolf Club
Brinner lite extra för… nya spelare in i sporten och banbyggande.