Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.
SDGNT 2024 Hantering av pooler

SDGNT 2024 Hantering av pooler

Fredrik Wihlborg

|

30 april 2024

|

På årets tour fortsätter vi med förra årets upplägg med två olika layouter.

Detta gör att logistiken blir lite svårare att få till i år då vi kör shotgun på lördagen.

För att tävlingen ska flyta på så bra som möjligt kommer vi använda oss av Wild Cards primärt för att jämna till Poolerna så att det blir så jämna grupper som möjligt. Detta påverkar framförallt Poolen med FPO, FP40, FJ18 och MP50 samt Poolen med MP40 och MJ18 då dessa spelar shotgun samtidigt men med olika layouter. Och vi får såklart inte göra så att spelare som ska spela olika layouter går på samma kort.

Att få till jämna grupper kan också påverka hur många som kommer med på tävlingen totalt. Det kan vara så att tävlingen flyter på bättre med 143 spelare istället för 144 och då låter vi det bli så.

Det kan också vara så att du som står högst upp på väntelistan inte får en plats direkt när någon hoppar av då det kanske är bättre för flytet att vi tar in någon i en som tillhör den andra Poolen, därav att vi nyttjar Wild Cards till det.

Gällande Wild Cards i MPO kommer dessa som regel inte att användas och man kan inte ansöka om att få något. De nyttjas om arrangörsföreningen eller förbundet absolut vill att någon spelare ska få en plats av olika anledningar, kan exempelvis vara en bra placering på tidigare SDGNT eller lokal talang som föreningen verkligen vill ska få erfarenheten av att tävla mot de bästa.

Lag-SM Kval 2024

25 May, 2024

SDGNT #1 Linköping igång!

18 May, 2024

Nya instruktörer från Ale och Västerås redo att lära dig Discgolf!

10 May, 2024